Svårt för danskan?


Undrar du om något uttryck, maila mig på barra_cuber (a) yahoo (dot) com

Jag har rätt bra känsla för danskan. Jag har hyfsat språköra och i unga år hade jag tillgång till dansk radio och fjernsyn. Och nu kan man ju alltid lyssna på dansk radio och se vissa TV-program också (de som inte är betalkanaler) via webben.

Ett tips: Gå till http://freedict.com. Där kan ni gå från svenskan via engelskan om ni vill hitta vad ett ord heter på danska, till exempel häst -> horse -> hest.

Annonser

Ett svar to “Svårt för danskan?”

  1. anneli hallgren Karlskoga Says:

    Danska låter som en halssjukdom men Danskarna är Europas lyckligaste folk, kan bero på att droger och rökande etc är tillåtet.Att dö frisk men ledsen eller sjuk men lycklig?Vilket väljer du?Danmark är kontinentalt, de har ingen kärnkraft och mår kanske bättre pgav detta? Borde vi alla flytta till Danmark?Trångt, Danmark är ju så litet!Svenskarna borde besöka Danmark oftare.Har Danmark många fall av ADHD?Kvicksilver, kan ge problem med nervsystemet, många kvinnor har ännu kvicksilver i tänderna, tar flera generationer innan det ens minskar hos kvinnorna.Kvicksilver frigörs i miljön´ då stormar fäller träden som håller kvar giftet, finns också i fisk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: