Leftisright öppnar nytt kontor ?


Saxat ur sr.se: Företag vill ha anställda med Aspergers syndrom.

”Människor med diagnosen Aspergers syndrom ska lättare kunna få ett jobb. Det vill Jönköpings kommun, som nu hoppas kunna locka hit ett företag som enbart anställer personer med just Asperger

En av dom jönköpingsbor som lever med den diagnosen är 27-årige Robert Svensson. Han tycker det låter bra med en sådan affärsidé.

– Jag tycker initiativet är väldigt bra. Folk med diagnosen kanske vågar ta steget längre ut mot arbetsmarknaden, säger han.

– Men vad skulle du vilja ha för jobb?

– Jag har en benägenhet att tycka om tabeller och diagram så jag skulle vilja arbeta med databaser, tabeller och diagram, säger Robert Svensson.

Företaget som det handlar om heter ”left is right”. Det startade vid årsskiftet och finns idag enbart i Kristinehamn. Idén är att kunna ge personer med Asbergers riktiga jobb. Jobb, som är speciellt anpassade för det som dom är extra bra på. Precis som Robert säger är det ofta jobb som har med statistik o tabeller att göra, det kan handla om konsultuppdrag som programmerare eller korrekturläsning berättar Bengt-Åke Boman som är en av grundarna till ”left is right”.

– Om man tänker att personer med diagnosen Asperger så är dom personerna ofta mer noggranna, bättre sinne för detaljer, bättre på att göra jobb om och om igen med bibehållen kvalité.

– Man skulle kunna tänka sig att det är ett sätt att utnyttja människor till att göra tråkiga arbeten?

– Det du tycker är tråkigt kanske andra tycker är stimulerande att göra, svarar Robert Boman.

I mitten av april ska ”left is right” komma till Jönköping för att informera om sin företagsidé. Jönköpings kommun tillsammans med arbetsförmedlingen har bjudit in 300 företagare i kommunen för att se vilket intresse det finns. För en förutsättningen för att företaget ska etablera sig i en stad är att det finns ett intresse från näringslivet att beställa jobb.

– Det bygger på att det finns ett näringsliv som är villigt att att köpa våra tjänster, säger han.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: