Nytt NPF-gymnasium


Plönninge startar ny utbildning (Hallandsposten 2007-09-13)

Plönninge startar ny utbildning

Plönningegymnasiet startar nästa höst en ny utbildning som riktar sig till ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser. Det har Region Halland beslutat.

Allt fler ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder söker sig till specialskolor för att genomföra sin gymnasieutbildning. Det finns också tecken som tyder på att gruppen barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser, som ADHD, autism och Aspergers syndrom, ökar. Ungdomarna har ofta behov av helhetslösningar som omfattar såväl utbildning, fritidsverksamhet som internatboende.

I dagsläget är det brist på utbildningsalternativ i Halland som kan tillgodose dessa ungdomars behov på ett bra sätt. Därför har Plönningegymnasiet fått i uppdrag av Region Halland att, med början hösten 2008, starta en gymnasieutbildning riktad till ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser.

Utbildningen kommer att bestå av ett specialutformat program med utgångspunkt från Naturbruksprogrammet och med möjlighet till internatboende.

Vid en förstudie som genomfördes av Region Halland hösten 2006 var totalt 25 halländska elever med neuropsykiatriska funktionshinder inskrivna på sju olika skolor utanför Halland. Förutom stora kostnader innebar detta ofta en jobbig social situation för ungdomarna och deras familjer.

Annonser

Ett svar to “Nytt NPF-gymnasium”

  1. anneli hallgren Karlskoga Says:

    Varför tror ni att hälften av alla svenska barn går i särskola eller läser deras program?Myndigheterna försöker slå blå dunster i föräldrarnas ögon, man pratar om fattigdom och dålig utbildning som gör att föräldrarna gett fel mat?Med fel mat menar man GMO flingor, limpa med transfett, falukorv med vatten,frukter med för lite vitaminer,fisk med miljögifter,rött kött med ceciumjoner, mjölk med samma ämne etc etc etc.Rika och välutbildade föräldrar visste,förstog spontant att barnen skulle äta bäromeletter,lax, ??? De barn som klarar sig bäst i skolan är födda utolands, besöker ofta andra länder och därigenom kommer de ifrån miljögifterna i Sverige.Svenskt vatten får inte godkänt av EU-förorenat av det mesta, därför vill Staten sälja ut vattenverket´ny ägare får stå till svars för innehållet.Drick ekologisk mjölk-grön!Vistas ute i solen, ger D-vitamin.MVH Anneli


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: