Göteborg: Övre åldersgränsen på 35 år är borttagen


Henrik Ragnevi bloggar om en positiv nyhet från Göteborgsregionen (även Mölndal m.m.):

I går var jag ute på Ågrenska i Hovås utanför Göteborg. Jag var där för att presentera föreningen Attention, men pratade mest om vilka frågor som vi driver.Bland annat nämnde jag att vi under förra året arbetade mycket med frågor som rörde vården och att den övre åldersgränsen på 35 år är borttagen från och med årsskiftet, vilket jag tror till viss del beror på att Attention i Göteborg har uppmärksammat frågan. Det är dessutom glädjande att man har börjat göra utredningar av vuxna på allmänpsykiatriska mottagningar och inte bara på specialistmottagningar. Detta skulle kunna korta köerna för att få en utredning betydligt.

Bor du t.ex. på Hisingen i Göteborg är chanserna goda att du kan få en utredning inom tre månader, däremot så måste det vara möjligt för alla, inte bara för boende på Hisingen att få en utredning.

Sedan pratade jag också mycket om arbetsmarknadsfrågan och hur många som står utanför och hur andelen arbetslösa ökat under de senaste åren, samt vad den senaste reformen ”särskilt nystartsjobb” innebär. Då tog jag också upp varför jag tror att det inte kommer få önskad effekt för att få ut denna grupp på arbetsmarknaden om man inte också informerar företagen om neuropsykiatriska funktionshinder i en informationskampanj och gjorde en jämförelse med systemet med lönebidrag.

bold-markeringarna är mina egna /Barracuber

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: