Ny teknik i mobiltelefonen hjälper unga


Ny teknik i mobiltelefonen hjälper unga

Företaget Comai med hjälpmedlet Memo Comai går nu in i en stark tillväxt fas med hjälp av nya delägaren Department of Ventures. Memo Comai har utvecklats och testats under några år och är nu ute på marknaden för att hjälpa unga med kognitiva funktionsnedsättningar, såsom ADHD eller Aspergrens syndrom.

Hjälpmedlet Memo Comai, är en planeringskalender som påminner användaren via mobiltelefonen. Unga med Aspergers kan på så sätt få mer kontroll i sin vardag, känna sig självständigare och i mindre behov av assistent. Personer med kognitiva funktionsnedsättningar har ofta problem med närminne och tidsuppfattningar och är ofta beroende av assistenter eller anhöriga för att klara av sin vardag.

– Min dotter Karin blev lugnare när hon fick hjälpmedlet Memo Comai. Det hjälpte henne att passa tiden och gjorde henne mer medveten om tid. Karins självförtroende stärktes också när hon inte behövde förlita sig på någon annan för att komma ihåg och påminna henne. Självständigheten ökade markant. En mobiltelefon är ju heller inte i ögonfallande som hjälpmedel och man har den med sig överallt. Jag tycker att barn och unga med Aspergers är en eftersatt grupp i samhället, säger Anna- Karin Bergius, VD för Comai, som är utbildad arbetsterapeut. Det gäller att anpassa hjälpmedlet till individen och förenkla vardagen.

Annonser

2 svar to “Ny teknik i mobiltelefonen hjälper unga”

 1. Svantevante Says:

  Jag har fått lite material av dem. Manicken är bra för folk med aspbergers och ”utmattnings depression”..

  Fast de stavar rätt på andra ställen.

  ”Vibraton och/eller ljud i ljuder vid påminnelse” har manicken oxå. Jag vet inte vad ljud i ljuder är. Nån annan som vet?

  Deras site är tom sånär som på ett språkligt klantigt budskap: ”sidan är uppbyggnad”.

 2. Henrik Says:

  Hej.

  Jag vill bara säga att webbplatsen är skarp nu och full av information. Gå in på http://www.comai.se och läs mer.

  (I min värld är det faschinerande hur någon kan klanka ner ett företag som arbetar med att hjälpa människor på en så låg detaljnivå. Otroligt?!)

  //H


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: