Uppdatering av Företag


Har uppdaterat sidan med aspergervänliga företag.

Företagsservice (FiL) i Laholm har funnits i cirka två år, mig veterligt, men hittills inte märkts så mycket, kanske beroende på att de verkar på sina lokala marknad.

Företagspresentation på FiLs hemsida:

Vi ser möjligheterna!

Företagsservice (FiL) i Laholm är företaget som anställer människor med Aspergers syndrom. Vi vet att dessa personer sitter med specialkompetens och klarar att utföra jobb som i många fall kan vara svåra för oss andra att utföra. Arbete som exempelvis kontrollera statistik eller att testa programvara är expempel på arbeten som passar väldigt bra. I många fall har personer med Aspergers syndrom ett bra öga för detaljer och ser saker vi kanske inte uppfattar själva. Det innebär för dig som kund att arbetet ofta utförs snabbare och bättre.

Vårt mål med FiL är att ge personer med Aspergers syndrom en chans i arbetslivet och något menigsfullt att jobba med. Vi kan därför erbjuda företag i Laholm och omnejd, specialkompetens inom många områden.

Trevligt med denna typ av företag, framför allt nu när Left Is Right har konkursat!

Tipsa gärna om ni känner till fler aspergervänliga företag än dessa!

Annonser

4 svar to “Uppdatering av Företag”

 1. Jenny Says:

  Jag tycker också att det är suveränt med såna här företag och satsningar. Personer med Aspergers behöver alla jobb de kan få!

  Men som mamma till en flicka med As så kan jag ändå tycka att alla såna här skrivningar ofta baserar sig på As-killars specialiteter. Min dotter skulle aldrig tycka om ett jobb som var monotont eller programmeraraktigt, som exemplet att kolla statistik eller testa programvara, som nämns.

  Tjejer kanske har andra förutsättningar, men de nämns ännu mer sällan…

 2. barracuber Says:

  Hej Jenny. Tänkte på din dotter. Tycka om är ju en sak och det är ju iofs viktigt att man gör. Sedan kan man ibland ha talang för en viss sak utan att tycka den är direkt kul för det. Ännu oftare tror jag dock att om man har talang för något tycker man automatiskt att det är kul också. Jag bara tänkte att din dotter kanske har lätt för matematik, programmering, statistik och sånt (vilket är ganska vanligt bland asperger) men sedan inte tycker det är direkt kul? Isf skull hon ju kunna jobba och försörja sig med det hon har talang för och sedan odla sina andra intressen på fritiden. Men det är en lite mångfascetterad fråga. Man vill ju också att ett jobb ska vara intressant och givande för en själv, inte bara för arbetsgivaren. Man får väga det mot att kunna klara livhanken så att säga.

 3. barracuber Says:

  På ett forum jag är med på finns det flera tjejer och kvinnor med AS som gillar matte.

 4. barracuber Says:

  Men det finns också massvis med ANDRA typer av tjejer och kvinnor än enbart mattetyper.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: