AspIT – dansk utbildningsmodell för Aspergare


AspIT är en danskt utbildningssatsning som utvecklat en skräddarsydd utbildningsmodell inom IT för unga med Aspergers Syndrom.

”Konceptet är enkelt. Med utgångspunkt från varje elevs starka sidor utvecklas hans eller hennes talang. Detta sker med särskild hänsyn till de krav en aspergare kan ha för att tillägna sig ny kunskap. Det innebär små utbildningssteg med individualiserad inlärning i en trygg tillitsfull miljö.”

”Det råder inget tvivel om att ungdomarna kan uppnå kvalifikationer genom en utbildning som är anpassad efter deras behov. Efter tre år har eleverna uppnått dokumenterbara, personliga och IT-mässiga kompetenser, som rustar dem att lösa konkreta uppgifter i verksamheter, genomföra praktik och tillgodagöra sig IT-kunskap på en hög nivå.”

Bland pressnotiserna kan man läsa att 50 elever i januari 2009 fick sina examensbevis. 22-åriga Sanne Vang Sørensen börjar nu sin fasta anställning på Jysks PC-support i Horsens.

Vidare kan man läsa att satsningen numera finns på fem orter, samt tidigare har dragit med ekonomiska problem pga ointresse från flera danska kommuner.

Läs mer på AspIT:s hemsida

Läs mer om AspIT på Wikipedia

4 svar to “AspIT – dansk utbildningsmodell för Aspergare”

  1. Sköna fingrars sång « My Blog Says:

    […] Minosa tar upp lite intressanta saker om som tyder på att mänskligheten genomgått någon typ av […]

  2. barracuber Says:

    Hittar inte ditt inlägg.

    • p-o Says:

      Oooups bero om ursäkt – Hej Barrracuber!Vi håller på och flyttar till wordpress, testar en massa importmetoder varav ingen verkar speciellt bra. Ber om ursäkt för den kanske något förvirrande inlänkningen från inlägget ”sköna fingrars sång” som jag ser du länkar till men som inte finns på plats. Dock finns originalinlägget kvar på den gamla bloggen.

      Trodde all synlighet för sökmotorer etc var avstängd.

  3. Sköna fingrars sång | ADHD och ADD Says:

    […] Minosa tar upp lite intressanta saker om som tyder på att mänskligheten genomgått någon typ av […]


Lämna en kommentar